Turnaj na Borech přilákal rekorní účast

15.02.2014 18:30
    O narůstajícím zájmu o Plzeňskou šachovou ligu vypovídá nejlépe počet účastníků, který roste téměř s každým turnajem. Toho posledního, jenž se konal na valentýnský pátek 14. února poprvé na 2. ZŠ ve Schwarzově ulici v Plzni na Borech, se zúčastnilo 54 dětí nejen z plzeňských škol, ale i z Nepomuku či Přeštic. Akce nepostrádala nic, co se na správný turnaj sluší a patří, včetně zápletky o medailové pozice, kde před posledním kolem nebylo zdaleka o ničem rozhodnuto. 
    První místo nakonec putuje do Přeštic díky Míše Mukové, která zaváhala jen v předposledním kole se stříbrným Dominikem Heinrichem z 20. ZŠ. První dva od sebe dělil pouhý jeden bod pomocného hodnocení. Stejně těsný rozestup byl i mezi třetím Jirkou Škodou (22. ZŠ) a čtvrtým Robinem Kopicem z pořádající 2. ZŠ. 
    Pořadí škol čtvrtého turnaje bylo nejtěsnější ze zatím všech turnajů PŠL. S 10,5 body se umístila na zlaté příčce díky výkonům jíž zmíněného Jirky Škody a osmého Honzy Tremla 22. ZŠ. Také 10,5 bodu, ale na pomocné hodnocení až druhé místo patří pořádající 2. ZŠ. Deset bodů si do soutěže škol shodně odnesly přeštická a 15. základní škola. O další půlbod za nimi skončila 13. ZŠ. 
 
Podrobné výsledky k nahlédnutí zde: www.chess-results.com/tnr124672.aspx?lan=5&art=1&wi=821
 
Celkové pořadí jednotlivců i škol zveřejníme zde do několika dnů.